OP – Olli-Pekka Jalkanen

Tervehdys järvien ja metsien pitäjästä Konnevedeltä !

Ensimmäiset muistoni täältä Konnevedeltä ovat niinkin kaukaa kun olin noin 2 vuoden vanha ja minut istutetiin Ford 5000 traktorin istuimelle. En voinut kokea muuta kuin innostusta ja ylpeyttä, että ”nythän tästä lähdetään ajamaan isolla koneella pellolle …”. Voi olla että en oikeasti kaikkea tuota täysin tietoisesti muista, mutta tällaisia mieleyhtymiä minulle joka tapauksessa tulee tuosta nimenomaisesta hetkestä otetusta kuvasta, jota taannoin katselin. Valitettavasti en ole kuvaa vähään aikaan nähnyt joten ette pääse sitä ihmettelemään.
Toinen muistoni on noin 8 vuoden ikäisenä pappani kanssa pellolla kiviä kerätessämme tokaisi pappani että:”tuo on ainakin 12 vuotiaan kokoinen kivi jota nostat kyytiin”. Tuollaisestakos innostuneena yhä isommat kivet yhä kiihtyvään tahtiin kolahtelivat sen Fordin perässä olevaan Tuhti takakuormaimen kyytiin…
Nyt on vuosi 2019 ja ikää on on tullut yksi lisää joka vuosi ja nyt siis 47. Noilla samoilla pelloilla keväisin edelleen heittelen kiviä Valtran eutukuormaimeen, kun eivät ole vielä loppuneet peijjakkaat. Paljon on muuttunut, mutta moni asia kuten kiven keruu on säilynyt, eikä taida ihan heti loppuakaan.
Poikasena se oli innostusta joka kumpusi jostain ja ajoi tekemään noita asioita, tänä päivänä kunnioituksesta edellisiä sukupolvia kohtaan, ylpeänä tuottaessani laadukasta suomalaista ruokaa, työllistäen itseni ja voidessani asua puhtaan luonnon äärellä.
Ihminen on pitkälti varmasti sitä mitä syntymästä on mukaansa saanut, mutta ympäristötekijät sekä lähipiiri muokkaavat ihmistä myös. Noista asioista ihminen saa persoonallisuutensa ja arvonsa, jotka ohjaavat ihmistä sitten läpi elämän. Vastauksena otsikkoon ”kuka minä olen” vastaan: ”Vahvasti arvoista ponnistava politiikan tekijä”.